כמה עולות לכם התוספות לסלט ?

הבסיס לסלט המושלם
לפני שנדבר על מה להוציא מהסלט, בואו נבין מה הבסיס לסלט בריא, מזין וכזה שאפשר לשכפל לכל סלט ורק לשנות את התוספות. אז הבסיס לסלט המושלם, כולל רק ירקות וכמה שיותר ומכל הצבעים, כאשר נרצה שהכמות הגדולה ביותר תהיה בצבע הירוק. למשל: כמות גבוהה של חסה, עלי בייבי, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה וכו’, מלפפונים, באדומים – עגבניות וגמבות, בכתומים – גזר, בסגולים – כרוב סגול, בלבנים – שומר או קולורבי. כמובן שניתן לשחק עם הירקות, אבל לפני שנוסיף תוספות לסלט, חשוב שהסלט יהיה מלא בירקות שמכילים וויטמינים ומינרלים חיוניים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים וגם יתנו נפח וישביעו.
השומן הרצוי
נרצה להוסיף לסלט שלנו שומן כלשהו שיעשיר, ישביע, ויספק לנו חומצות שומן חיוניות כמו אבוקדו, שמן זית, טחינה, שקדים או אגוזים. נסו לבחור סוג שומן אחד ולא לבחור בכמה סוגים שרק יוסיפו המון קלוריות. כן, גם שומן בריא עלול לעלות לכם לא מעט קלוריות. שימו לב: כף שמן זית תעלה לכם 90 קלוריות, אז אם אתם מאלו ששופכים שמן על הסלט, כדאי שתחשבו על זה שוב. 4 אגוזי מלך יוסיפו לכם 100 קלוריות, ובינינו: מי מסתפק רק ב-4? כף טחינה גולמית תעלה לכם גם כן 100 קלוריות, ולכן מומלץ לדלל את הטחינה במים ובכך לקבל יותר רוטב בפחות קלוריות, ורבע אבוקדו יעלה לכם כ-90 קלוריות.