שילוב המזונות ואיך לעשות זאת

ומהו אותו עיקרון?
הבסיס של עיקרון הסינרגיה המושתת על עשרות ומאות מחקרים הוא הרעיון שכדי לספוג את המקסימום רכיבים תזונתיים מכל מזון, ערכים כגון: ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, חלבון, שומנים ועוד, עדיף לשלב אותו עם מזון נוסף ואפילו עדיף עם כמה וכמה מזונות. כלומר, ככל שנאכל בארוחה אחת יותר ויותר מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה, לא ג’אנק פוד כמובן. אנו נקבל יותר ונספוג יותר ערכים תזונתיים מאשר אם נאכל את אותם המזונות בדיוק בנפרד ובמרווחי זמן אחד מהשני. ואף יותר מזה: כמות קטנה יותר של ערכים תזונתיים, אך ערכים המשולבים יחד באותה ארוחה, תעלה ביתרונותיה ובערכה משמעותית אפילו על כמות כפולה של אותם ערכים באם יאכלו בנפרד.
מה הסיבה לכך?
ובכן, הסיבה היא שמעבר לאיכות של האוכל שאנו מכניסים לגוף, ישנה שחקנית מרכזית שמשפיעה על כמות הערכים שיש לנו בפועל בתאי הגוף שלנו, והיא – יכולת הספיגה של הגוף את אותם ערכים.
לדוגמה: אם אתם סובלים ממחסור בברזל הנובע מחוסר ספיגה של המינרל הזה עקב הפרעות במערכת העיכול, זה לא ישנה אם תצרכו רמות תקינות של ברזל או אף רמות גבוהות מהכמות היומית התקינה והמומלצת – עדיין תהיו בחוסר. ומה לגבי אלו שיכולת הספיגה של הגוף שלהם תקינה? גם אז, מסתבר שהביצועים של אותה שחקנית חשובה – יכולת הספיגה כאמור, קשורים ומושפעים גם מהאופן שבו מגיע אלינו המזון והרכב המזון.
אם ננסה לסכם את הרעיון במשפט אחד קצר הוא יהיה: “השלם עולה על סך חלקיו”. אם נשכיל להכיר את שילובי המזון האידיאליים ולנצל את העיקרון הזה נוכל להוציא את המיטב ואת המקסימום מהמזון.