מאפינס תרד גבינות
9/8/2023
רכיבים:
- 2 ביצים
- ½ כוס חלב דל שומן/ קוקוס/ סויה/ משקה שיבולת שועל
- 100 גרם יוגורט 3%
- 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 3 כפות קמח כוסמין (לא חובה)
- 5 כפות מדידה אבקת חלבון
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כוס עלי תרד תורכי טריים, שטופים וקצוצים
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- 1 קישוא, מגורר בפומפייה וסחוט מנוזלים
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנז׳טים מנייר
- מניחים בקערה את הביצים, החלב, היוגורט והגבינה המגוררת ומערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת החלבון ואבקת האפיה ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את עלי התרד, הקישוא המגורר והבצל הירוק, ומתבלים במלח ופלפל
- מחלקים את התערובת בין השקעים עד ל¾- מגובהן, ואופים 25-30 דקות, עד להזהבה.
טיפ:
לפשטידה אפשר לאפות בתבנית אחת גדולה.
