עוגת גבינה שוקו וניל
9/8/2023
רכיבים:
- 300 גרם גבינת ריקוטה 5%, בטמפרטורת החדר
- 180 גרם גבינה לבנה 5%, בטמפרטורת החדר
- 2 ביצים, בטמפרטורת החדר
- 3 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
- 5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה משומן קלות.
- מניחים בקערה את הגבינות, הביצים ואבקת פורמולה 1 בטעם וניל ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת ל-2 מוסיפים לקערה אחת את אבקת הפורמולה 1 בטעם שוקולד ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית האפיה את בלילות הוניל והשוקולד לסירוגין, למראה משויש.
- אופים בתנור 40-45 דקות, עד ששולי העוגה זהובים והיא עדיין רוטטת במרכז. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שמכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר 2-3 שעות לפני ההגשה.
