סלט דלורית וקינואה
9/8/2023

רכיבים:
◦ 1 דלורית קטנה (במשקל של כ-500 גרם), מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ
◦ 1 כף שמן זית
◦ עלים מ-10 גבעולי תימין
◦ 250 מ”ל מים או ציר ירקות
◦ 125 גרם (⅔ כוס) קינואה
◦ 2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה
◦ 40 גרם שקדים טבעיים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה, קצוצים גס
◦ 2 כפות מדידה אבקת חלבון
◦ 100 גרם גבינת פטה, מפוררת
◦ 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
◦ מלח ים, לפי הטעם
◦ פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מניחים את קוביות הדלורית בקערה, מוסיפים את שמן הזית ועלי התימין, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים בתבנית בשכבה אחידה וצולים בתנור עד שהדלורית רכה ושחומה, כ-30-40 דקות. מצננים ומניחים בקערה.
- מניחים את המים או ציר הירקות בסיר ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מוסיפים את הקינואה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 10-12 דקות, עד שכל הנוזלים נספגו והקינואה רכה
- מוסיפים אבקת מרק עגבניות, מערבבים, מכסים, ומניחים בצד 5 דקות.
- מוסיפים לדלורית את הקינואה, השקדים, אבקת החלבון, גבינת הפטה והפטרוזיליה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.