מתכונים


סלט דלורית וקינואה

סלט דלורית וקינואה


רכיבים:

◦    1 דלורית קטנה (במשקל של כ-500 גרם), מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ

◦   1 כף שמן זית

◦    עלים מ-10 גבעולי תימין

◦    250 מ”ל מים או ציר ירקות

◦   125 גרם (⅔ כוס) קינואה

◦    2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה

◦   40 גרם שקדים טבעיים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה, קצוצים גס

◦    2 כפות מדידה אבקת חלבון

◦   100 גרם גבינת פטה, מפוררת

◦  4 כפות פטרוזיליה קצוצה

◦  מלח ים, לפי הטעם

◦  פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. מניחים את קוביות הדלורית בקערה, מוסיפים את שמן הזית ועלי התימין, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים בתבנית בשכבה אחידה וצולים בתנור עד שהדלורית רכה ושחומה, כ-30-40 דקות. מצננים ומניחים בקערה.
  3. מניחים את המים או ציר הירקות בסיר ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מוסיפים את הקינואה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 10-12 דקות, עד שכל הנוזלים נספגו והקינואה רכה
  4. מוסיפים אבקת מרק עגבניות, מערבבים, מכסים, ומניחים בצד 5 דקות.
  5. מוסיפים לדלורית את הקינואה, השקדים, אבקת החלבון, גבינת הפטה והפטרוזיליה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
logo בניית אתרים